Sunday, 8 November 2015

The End of Semester I in Matriculation.

Assalamualaikum..

This is my second post . Post saya sebelum ni adalah sebelum mendaftar masuk ke matrikulasi.  Sekarang dah habis sem 1. Mungkin third post selepas habis sem II.  Hahaha teruknyaa.. Tapi lagi teruk kalau terlebih fokus dengan blog sampai study terabai kan ?


   Tahniah kepada diri sendiri sebab dah berjaya menghabiskan semester pertama di matrikulasi. Susah sangat nak percaya nm boleh hidup berdikari di asrama. Sebelum masuk, risau sangat sebab tak pernah tinggal berjauhan dengan keluarga. Tapi alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Homesick ? Mestilah .. tipu la kalau tak nangis berguling-guling atas katil .

  Cuti sem 2 minggu. Belum ada plan untuk apa-apa lagi. InsyaAllah i will try to post as much as i can. Pengalaman di matrik ? Mesti ramai yang nak tau, tambah-tambah adik-adik yg tengah spm sekarang kan ? InsyaAllah ..

Wednesday, 29 April 2015

Assalamualaikum


Assalamualaikum.. Hello.. Hai.. Ni Hao ..

Salam perkenalan sekali lagi. Sekali lagi? First post pun dah sekali lagi ?

    Okay. I was a blogger but it was a long time ago. Dah pernah rasa asam garam sebagai blogger. Suka edit blog guna tutorial otai-otai, suka blogwalking, suka jadi stalker. ehh ?

    Saya juga pernah rasa apabila blog menjadi mangsa hacker. Dua kali mungkin. Waktu tu, memang gelabah semua ada sampai sanggup contact orang yang tak kenal di FB. Sebab saya tahu dia ada kepakaran dalam bidang tu. Kemudian, jalani hidup sebagai seorang blogger macam biasa.

    Apabila masuk alam peperiksaan penting, masa dah tak cukup untuk berblog. Disebabkan makin hari makin malas untuk post, I decided to delete it. Yes, I did it !

    Sekarang dah lebih setahun rasanya, tiba-tiba rindu pula nak blogging, blogwalking, join giveaway, shout . Walaupun saya tahu tumpuan saya sekarang bukan pada blog dan mungkin jarang-jarang blogging, tapi saya sangat rindukan status sebagai blogger .

Saya akan pastikan blog ini akan melalui fasa perubahan. one by one . InsyaAllah..

Okay, I know. Ayat gila skema macam budak-budak. fine !

Bye !